Utflykt till Skurugata, Eksjö

Utflykt till Skurugata och Skuruhatt, Eksjö

Tillsammans med Katrineholmskretsen åker vi till Skurugata utanför Eksjö. Skurugata är en märklig geologisk formation, en 800 meter långa gatan troligen bildad av en isälv vid inlandsisens avsmältning. Gatan är mellan 7 och 24 meter bred och 35 meter djup. Det är mycket stenar att klättrar över och ibland under för att komma fram. Dessutom kan det vara blött. På berget ovanför finns en utsiktsplats med milsvid utsikt.

Den kalla och fuktiga miljön är mycket bra för mossor. Vi kommer att studera mossorna under ledning av Bo Karlsson. Han arbetade tidigare för Skogsstyrelsen och är mycket kunnig inom området mossor, lavar och svampar.

Anmälan till Bo Karlsson 0150-391 97 eller 0704-47 81 53 senast 10 september.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.