Program hösten 2018

Naturskyddsföreningen Flen

Behöver du hjälp med skjuts till någon av aktiviteterna?

Kontakta den som ger information om aktiviteten så ordnar vi det.

Ta gärna med fika- eller matlåda enligt eget önskemål.

Söndag 16 september. Utflykt till Täckhammars bro nv. om Nyköping.

Pga av sjösänkningen på 1800-talet kom det fram ett kraftigt vattenflöde, där ligger stora stenar som rör sig och snurrar av det höga vattentrycket. Där finns också en intressant och kraftig växtlighet.

Samling vid Bilsbro, Sparreholm kl. 10.00, medtag matsäck.

För skjuts/samåkning ring Björn Rösch som är kontaktperson, 070-593 09 93.

Söndag 23 september

Svamputflykt till ekhagarna i Sparreholm tillsammans med svampkännaren Patrik Björk.

Samling vid kiosken i Sparreholm kl. 9.00

Kontaktperson Björn Rösch 070-593 09 93.

Miljövänliga veckan – vecka 40 och 6 oktober

Miljövänliga Veckan årets tema är ”Fixa grejen”. Ta vara på det du har: Återvinn, laga, reparera och second hand. Tips och råd kommer finnas på Flens bibliotek under veckan.

Lördag 6 oktober mellan kl. 11 – 14, välkommen till biblioteket Flen och ta del av Naturskyddsföreningens tips och råd, samt se en liten utställning av omgjorda och sydda saker.

Mer info kommer på: http://flen.naturskyddsforeningen.se om bl. a. vilka utställare som kommer finnas på plats.

Lördag 13 oktober kl. 10.00. Föredrag av Ola Engelmark

Gammelskogar, obändig mångfald och hållbar skogsvård.

Kom, lyssna och se på ett bildföredrag som hålls av biolog, författare och skogsföretagare Ola Engelmark. Aktuell med boken ” En skog av möjligheter”.

Plats: Studiefrämjandet Flen, Götgatan 7

Kontaktperson Anita Jansson, 073-943 72 50

Söndag 11 november

Besök på Stavtorps Honung och Musteri utanför Malmköping.

Birgitta Augustesen informerar om hur honungen blir till och om binas viktiga roll som pollinerare.

Berättar även om det ökade intresset för närproducerat och om samarbetet mellan lokala matproducenter.

Välkommen till ett intressant studiebesök.

Samåkning från macken Malmköping kl. 10.30

Kontaktperson Roger Läth, 070-546 30 16